autosport foto webshop_

Autosport

Autosport beoefenaars het beste adres voor :
racekleding, helmen, communicatie, veiligheid, pit en paddock,  stoelen, camera's, mechanic kleding, auto onderhoud, casual kleding, lap timing, maatwerk en bagage oplossingen.

U heeft bij ons een ruime keuze uit onder andere de volgende merken: Alpinestars, Adidas, Sparco, Arai, P1 Racewear, Tillet, Schroth Hans, Replay, Peltor, Racecom, Unipro, Foliatec, CRG Racing Kart, ....

Autosport

Autosport etc

Autosport racekleding

Autosport racekleding van Alpinestars, Sparco, P1 Racewear, Adidas niet alleen fraai om te zien maar ook belangrijk voor de veiligheid van de coureur. 

Alpinestars

De naam Alpinestars is geïnspireerd door een kleine bloemetje wat in de Alpen groeit. Dit bloemetje is wereldberoemd onder de naam Edelweiss (vooral door de film The Sound of Music).
De geschiedenis van Alpinestars begint met de Italiaanse leerbewerker Sante Mazzarolo die een schoen ontwierp voor het motorcrossen. In die tijd (1963) was dit een geheel nieuwe sport.
Vandaag de dag word Alpinestars geleid door de zoon van Sante Mazzarolo, Gabriele Mazzarolo. Het assortiment is enorm verbreed: van schoenen tot jassen en koffers. Alpinestars maakt bovendien niet alleen producten voor motorcross meer. Ook voor autorijden, fietsen en andere vormen van motorrijden fabriceert Alpinestars kleding en accessoires.
Kartkledij van Alpinestars is sportief, technisch en ze bieden je veel bescherming. Redenen genoeg dus om te kiezen voor kartkledij van Alpinestars.

Sparco Racing

Geschiedenis van Sparco
1977, twee jonge rijders uit Turijn besloten om hun droom te geven autosport meer veiligheid en meer stijl te komen waar te maken, en stichtte Sparco. 33 jaar later, Sparco telt meer dan 350 mensen in 5 kantoren, verspreid over drie continenten.

Innovatie van Sparco
In 2009 een team van ingenieurs Sparco sloten zich af in een van de zetel 'labs. En hadden ze het ontwerp gemaakt voor een pak dat gewichten 40% minder dan ooit een pak eerder. Dat is wat we innovatie noemen.

Kwaliteit van Sparco
Vóór het bereiken van de markt, elk Sparco product door te geven aan alle eisen van onze testers, die tolereren alleen de hoogste niveaus van efficiëntie, veiligheid en stijl. Dat is wat we Quality noemen.

Nomex

Vanaf dat moment werd de kledij van de rijders constant verbeterd. In 1979 raceten Niki Lauda, Carlos Reutemann en Mario Andretti voor de eerste keer in overalls die gemaakt werden van vijf lagen vuurbestendig materiaal, dat ook gebruikt werd door de NASA voor ruimtepakken. Het magische woord in het moderne Formule 1 tijdperk is Nomex. Niet enkel de overalls, maar ook de schoenen, het ondergoed, de handschoenen en de rijdersmutsen worden nu gemaakt uit deze synthetische vezel, dat een aramide is net als het verwante materiaal Kevlar. Het is niet enkel opgewassen tegen hitte en vuur, maar beschermt de rijder ook tegen bijtende gassen en zuren. Toch zijn de Formule 1 overalls betrekkelijk goedkoop – ze kosten ongeveer €1500 per stuk.

Omdat elke gram van belang is in de Formule 1, is het lage gewicht ook een enorm pluspunt van Nomex. Raceoveralls, die normaal gezien bestaan uit drie lagen vuurbestendig materiaal, wegen nauwelijks 1,9 kilogram. Elk pak wordt op maat gemaakt en precies afgestemd op de rijder met behulp van ultramoderne 3D computerapplicaties. De fabrikanten hechten ook veel belang aan de ergonomie, omdat het perfect passen van de overalls een belangrijke voorwaarde is voor een goede prestatie van de rijder. De overalls moeten deel uitmaken van de rijder omdat hij zich anders niet kan concentreren bij zijn job om zo snel mogelijk te rijden en races te winnen.

Bewegingsvrijheid

Om er zeker van te zijn dat de overalls niet blijven hangen en meegeven wordt een speciaal flexibel materiaal gebruikt voor het gebied rond de schouders, wat de rijders de nodige bewegingsvrijheid geeft bij het sturen. De diepste van de drie lagen heeft geen naden, wat ervoor zorgt dat het enorm comfortabel is voor de rijders, omdat een wrijvende naad een echte marteling kan zijn over een hele raceafstand en het cruciale verschil kan maken in het gevecht om de honderdsten van een seconde. De perfecte pasvorm is echter niet alleen een kwestie van ontwerp en comfort, maar ook van veiligheid. Omdat de spanningen op de rijders verhoogd zijn omwille van de hoge centrifugale krachten in de alsmaar snellere racewagens, moeten de fabrikanten van de racepakken – die een veranderlijke dikte hebben afhankelijk van een bepaalde race – rekenen op luchtverversende materialen. In een race met hoge temperaturen, zoals in Maleisië, moeten de rijders namelijk hard werk verrichten in een cockpit van 50°C warm.

De Formule 1 reglementen leggen hoge eisen op voor de racekledij van een piloot. De overalls worden onderworpen aan strikte tests alvorens ze goedgekeurd worden door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Het materiaal wordt niet enkel 15 keer gewassen en 15 keer chemisch gereinigd, maar het moet ook een vuurdoop – in de ware betekenis van het woord – doorstaan, en bestand zijn tegen temperaturen van 820°C gedurende 10 seconden. Het Williams team neemt drie sets raceoveralls mee per rijder naar elke Grand Prix. Een rijder gebruikt gemiddeld 16 pakken per seizoen, en het kunnen er nog meer zijn als de sponsors veranderen in het midden van het jaar. De pakken worden naar de stomerij gebracht na elke race, en dat kan soms tot problemen leiden: het team is afhankelijk van de stomerij, want toen Dickie Stanford na de Australische Grand Prix in 2002 de overalls weer wou ophalen, moest hij nog twee dagen in Australië blijven omdat het personeel van het bedrijf in staking was.

Wist je…
… dat rijders in Nomex-3 overalls gedurende 35 seconden kunnen overleven in temperaturen van 840°C. Ter vergelijking, de maximum temperatuur in een sauna is 100°C, en tijdens een brand in een appartement ongeveer 800°C, terwijl de lava tijdens een vulkanisch eruptie temperaturen kan bereiken van 750 tot 1000°C.

Pasmaten

Elk merk heeft verschillende pasmaten.  Alpinestars en Sparco bieden een gamma met standaardmaten, maar merken zoals Sparco en P1 Advanced Racewear produceren ook op maat en in gewenste kleuren.
Voor mensen die op maat gemaakte racekleding wensen, biedt Speedwear u de oplossing met Sparco of P1 Advanced racewear om een overall uit te werken volgens de wensen van de coureur.  Zo is het voor iedereen mogelijk hun perfect zittende racekleding uit te zoeken of te creëren.