21904_011_eyckmans eank.60 mini_0283_

Karting

Brede waaier van kartkleding, helmen, communicatie, pit uitrusting, stoelen, camera's, kartonderhoud, casual kleding, lap timing tot personalisaties.

Ruime keuze uit de volgende merken: Alpinestars, Adidas, Sparco, XZuit, Arai, Tillet, Replay, Peltor, Racecom, Unipro, Foliatec, CRG Kart, ...

Merken

Bij Speedwear verkopen we alleen racekledij van de beste merken Alpinestars, Sparco, XZuit en Arroxx.

Alpinestars

De naam Alpinestars is geïnspireerd door een kleine bloemetje wat in de Alpen groeit. Dit bloemetje is wereldberoemd onder de naam Edelweiss (vooral door de film The Sound of Music).
De geschiedenis van Alpinestars begint met de Italiaanse leerbewerker Sante Mazzarolo die een schoen ontwierp voor het motorcrossen. In die tijd (1963) was dit een geheel nieuwe sport.
Vandaag de dag word Alpinestars geleid door de zoon van Sante Mazzarolo, Gabriele Mazzarolo. Het assortiment is enorm verbreed: van schoenen tot jassen en koffers. Alpinestars maakt bovendien niet alleen producten voor motorcross meer. Ook voor autorijden, fietsen en andere vormen van motorrijden fabriceert Alpinestars kleding en accessoires.
Kartkledij van Alpinestars is sportief, technisch en ze bieden je veel bescherming. Redenen genoeg dus om te kiezen voor kartkledij van Alpinestars.

Sparco Racing


Geschiedenis van Sparco

1977, twee jonge rijders uit Turijn besloten om hun droom te geven autosport meer veiligheid en meer stijl te komen waar te maken, en stichtte Sparco. 33 jaar later, Sparco telt meer dan 350 mensen in 5 kantoren, verspreid over drie continenten.

Innovatie van Sparco

In 2009 een team van ingenieurs Sparco sloten zich af in een van de zetel 'labs. En hadden ze het ontwerp gemaakt voor een pak dat gewichten 40% minder dan ooit een pak eerder. Dat is wat we innovatie noemen.

Kwaliteit van Sparco

Vóór het bereiken van de markt, elk Sparco product door te geven aan alle eisen van onze testers, die tolereren alleen de hoogste niveaus van efficiëntie, veiligheid en stijl. Dat is wat we Quality noemen.

 
Bescherming Bij een Ongeval

Zodra je met je kart een ongeval krijgt, bestaat de kans dat je over het asfalt kan glijden. Hierdoor zou normale kleding binnen een paar seconden helemaal zijn weggesleten. Als je kleding eenmaal is weggesleten is je huid aan de beurt. Kartkleding voorkomt dit.
Een vergelijking die je kan maken is door met je hand over en ruwe muur te wrijven. Zo voelt het ook als je over het asfalt glijd. Het verschil alleen is dat het er tijdens het karten een stuk harder aan toe gaat.
Kartoutfit wordt gemaakt van andere materialen dan normale kleding, en het wordt anders verwerkt. Voor kartkleding worden sterkere materialen gebruikt en andere stiksels. Normale stiksels zijn niet bestand tegen het glijden.
Je hoofd, schouders, ellebogen, handen, knieën en voeten maken als eerst contact met de grond. Daarnaast is een helm verplicht. Om je handen te beschermen zijn er karthandschoenen. Ook heb je speciale kartschoenen.

Comfort van kartkleding

Stel je voor dat je in je normale kleding aan het karten bent, na een paar minuten gaat dit ongemakkelijk aanvoelen. Je wordt afgeleid van het rijden waardoor er eventuele ongevallen kunnen gebeuren.
Met racekledij voel je direct verschil. Normale kleding gaat flapperen.
Het verschil tussen racekleding en normale kleding kan je zien als het verschil tussen een dure designer jeans en een basic shirt. De pasvorm van de jeans is veel beter aangepast naar jou lichaam, in vergelijking met het basic shirt dat geen echte pasvorm heeft.


Wat kost outfit om te karten?

De prijsklasse van kartkleding is erg breed. De reden hiervoor is het verschil in kwaliteit. Meestal is het hoe hoger de prijs hoe beter de kwaliteit. Dit komt doordat er betere materialen ventilatiepanelen in worden verwerkt, de verwerking is beter en duurdere kleding heeft vaak extra en uitgebreidere technische functies.
Doordat de kwaliteit beter is, beschermt de kleding beter bij een ongeval. Daarnaast is de pasvorm beter (denk aan de designer broek en het basic shirt) en het voelt comfortabeler tijdens het rijden.
Je hebt al een complete kartuitrusting (helm, overall, schoenen en handschoenen) voor 300€. Deze prijs is gemeten met de goedkoopste kledingstukken in hun soort.
Klik hier voor het totaaloverzicht van de prijzen per product.

Stretch


Kartkleding bevat rond de oksels en rug soms stretch delen.
Deze stretch wordt ook wel accordeon-stretch genoemd. Dit komt doordat het dezelfde werking heeft als een accordeon. Het rekt mee, waardoor je meer bewegingsvrijheid krijgt. Daarnaast is het een stuk makkelijker om je racekleding aan te trekken.

Pasmaten

Elk merk heeft verschillende pasmaten.  Alpinestars en Sparco bieden een gamma met standaardmaten, maar merken zoals Sparco en XZuit produceren ook op maat en gewenste kleuren.
Voor mensen die op maat gemaakte kartkleding wensen, biedt Speedwear u de oplossing met Sparco of XZuit om een overall uit te werken volgens de wensen van de coureur.  Zo is het voor iedereen mogelijk hun perfect zittende racekleding uit te zoeken of te creëren.